16 Δεκ 2010

Το Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας

   Στο Στρατιωτικό Μουσείο Καλαμάτας αυτές τις μέρες πραγματοποιείται έκθεση με θέμα " Η Επανάσταση του 1821 στη Μολδοβλαχία και ο Ελληνισμός της Μαύρης Θάλασσας" και με αυτή την ευκαιρία θα πούμε δύο λόγια για αυτό το χώρο. Tο μουσείο αυτό λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2006 σε κτήριο που παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Στόχος του είναι η παρουσίαση της νεότερης ελληνικής ιστορίας από την Επανάσταση του 1821 ως τις μέρες μας, μέσα από κείμενα, φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό.
   Η ξενάγηση στο μουσείο αρχίζει με εκθέματα στολών, πολεμικού και φωτογραφικού υλικού από τον Αγώνα του 1821. Ακολουθεί ο Μακεδονικός Αγώνας, με ανάλογα εκθέματα και με ιδιαίτερη αναφορά στους Μεσσήνιους Μακεδονομάχους. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται εκθέματα για τους Βαλκανικούς Πολέμους (ανάμεσά τους και λάφυρα των εχθρών).
   
  Ώρες λειτουργίας: Από Τρίτη μέχρι Σάββατο από τις εννέα το πρωί έως τις δύο το μεσημέρι και από τις έξι το απόγευμα έως τις οκτώ το βράδυ, ενώ τις Κυριακές είναι ανοικτό από τις έντεκα το πρωί έως τις δύο το μεσημέρι. 

Πηγές: culture.kalamata.gr, Εφημερίδα "Ελευθερία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.